Planlegger du å kjøpe hund?

Det er vanskelig å vite hvor man skal starte når man ønsker seg hund, og nettopp forarbeidet kan være avgjørende.

Hva passer best til vår familie? Skal man velge tispe eller hannhund? Stor eller liten type? Korthåret eller langhåret? Finnes det allergivennlige hunder? Og, trenger alle hunder like mye mosjon?

Dette er spørsmål det er viktig å ta stilling til før man går til anskaffelse av hund. Hund er ikke bare hund og ikke alle typer passer til enhver familie.

Møt de mest populære rasene på Dogs4All »

Dette bør du tenke over før du kjøper hund:

  • Ha et bevisst forhold til valg av rase. Hvor aktive er familien i hverdagen? Hva har du å tilby hunden av tid og aktivitet, og hvilken livs- og arbeidssituasjon er du i?
  • Ta kontakt med den aktuelle raseklubben.
  • Snakk med flere oppdrettere før du bestemmer deg.
  • Du bør besøke oppdretter hjemme – for å få et inntrykk av oppdretteren. En seriøs oppdretter ønsker også å treffe kjøpere av sine valper.
  • Still gjerne spørsmål om valpens foreldres helse, arvelige sykdommer og lignende.
  • Du kan gjerne kontakte andre som har kjøpt fra samme oppdretter.
  • Bruk gjerne NKKs standardkontrakt for kjøpet– denne finner du på www.nkk.no
  • Hold kontakt med oppdretter i etterkant av kjøpet.

Møt ekspertene på Dogs4All
På det populære Rasetorget i D-hallen treffer du de aller fleste hunderasene. Her kan du komme i kontakt med dyktige oppdrettere og raseklubber og få all den informasjonen du trenger å vite om den rasen du ønsker deg. Kanskje du nettopp denne helgen finner ut hvilken rase som passer perfekt for akkurat deg og din familie? Selv om du faller for de søte og små denne helgen på Dogs4All bør ikke en hund kjøpes på impuls.

Den store Raseparaden
Få også med deg den fantastiske raseparaden som er en lærerik presentasjon av de ulike hunderasene og deres opprinnelse, både lørdag og søndag kl. 13.30 i Showringen i hall E.

Opplev Norges største Raseparade »

Gratis foredrag og råd fra proffe instruktører
Ved anskaffelse av hund, bør du også ha grunnleggende kjennskap til hundens natur og mentale trekk, i tillegg til behov for mat og stell. På Dogs4All kan du lære mer om pelsstell, kommunikasjon, språk, adferd og aktivisering.

 KJØP BILLETT   PROGRAM 

 

Share this: