Opplev oppvisning av vannhunder i basseng

Hund og bading er to ting som hører sammen, og det er ikke rent få hunder som virkelig elsker svømme. Alle hunder kan ha glede av bading og svømming, men enkelte raser tar det og så langt at de ønsker å jobbe i vann.

Om Newfoundlandshunden
Newfoundlandshunden er en rase som over tid har utviklet en stor glede over å få jobbe i vann. Ser man på rasen, ser man en hund som har stor sterk kropp som tåler å bruke krefter i vannet. Pelsen holder hunden flytende, samtidig som den holder på varmen.

Når de kommer på land, rister de seg, og så er de nesten like tørre. Fra gammelt av hjalp «nuffene» fiskeren med å dra inn garn. Hente ulike ting i vannet og på land. Ulike egenskaper som etter hvert har utviklet seg til å bli de arbeidsoppgavene vi i dag bruker i samband med livredding.

Ubegrenset med arbeidsoppgaver
Hvilken oppgave en hund kan gjøre i vannet er nesten ubegrenset, men at de er til stor hjelp for oss er det ingen tvil om. Selv her i Norge har vi hatt reelle redninger der vi kan takke våre hunder for at det gikk bra.

Newfoundlandshunden har et spesielt instinkt – vannredningsinstinkt. Dette er noe som skiller den fra andre raser.

Ta med hunden din i bassenget
I 2009 var vi heldige å få vise frem noe av det Newfoundlandshunden kan hjelpe oss med av vannarbeid. Nå i år kommer vi tilbake med nye generasjoner av vannhunder og skal på nytt få vise litt av det vi trener hundene til å hjelpe oss med i vann. Vi har satt sammen noen øvelser og håper at mange vil bli inspirert til å bli med hunden sin i vannet. Vi kan love hunder både i og under vann. Kanskje får vi sett ulike måter å redde folk og utstyr på? Basseng og tobeinte har i hvert fall en egen evne til å ende med ulike mindre planlagte bad.

På Dogs4All har Norsk Newfoundlandshundklubb satt sammen noen øvelser og håper at mange vil bli inspirert til å bli med hunden sin i vannet!

Disse «nuffene» møter du i bassenget på Dogs4All
Vi har fått med oss en sammensatt gjeng av «nuffer» med ulike egenskaper til å hjelpe oss i bassenget i år. Felles for alle er at de er glad i å jobbe i vann, har startet med vannprøver i Norge og trives sammen med mennesker.

Chio og Monika konkurrer i Elite klassen i Norge. Chio fyller 6 år på nyåret, og er en av de hundene som har vært raskest opp i Elite. De har startet flere prøver i Tyskland og var mestvinnende vannhund i 2016. En stabil og dyktig hund som har ligget på topp 4 fra han var gammel nok til å starte.

Obelix og Martin er de to som har de lengste stupene ut av båten. Å svømme om kapp med Obelix krever sin fører. Obelix er snart 7 år og kan smykke seg med tittelen Norsk Vannprøve CHP. Obelix har også startet i øverste klasse i Tyskland, og var mestvinnende vannhund i 2014. Obelix er sønn av Gladiator som var en av de hundene som var med oss på oppvisningen i 2009. Obelix største motivator i vann er undervannsapporten og kanskje får vi se hele hunden dukke under i forsøk på å hente den.

Obelix største motivator i vann er undervannsapporten. Kanskje får vi se han dukke under i forsøk på å hente noe i bassenget på Dogs4All.

Nala og Anders kommer fra Danmark for å være sammen med oss. Nala er ei ung tispe som allerede har vunnet å sette sitt preg på det norske vannmiljøet. Mestvinnende vannhund både i Norge og Danmark. Norsk og Dansk VP Chp. Nala og Anders vil vise oss litt av det store variasjonen vi har i vannprøver i Norden. Alle de nordiske landene har sitt eget regelverk og ulike øvelser, men likevel er det mye felles. Spesielt gleden ved å få jobbe med hund finner man i alle landene.

Taco er junioren i gjengen på snaue 2 år. I Norge kan man starte i vann fra fylte 9 mnd, men da Taco var 9 mnd. var sesongen over i fjor. Det resulterte i at han debuterte på vannprøver i sommer sammen med Margrethe. Et godt bevis på hva som bor naturlig i våre hunder ettersom han enda ikke er stilt krav til, men likevel har fått opprykk til VP2.

Gjennom hele årets sesong har vi lekt oss gjennom treninger og prøver. Taco sin største motivator er kos og oppmerksomhet. Å hente mennesker i vannet er en selvfølge, men om han vil hente mennesker i bassenget, ja det gjenstår å se. Kanskje velger han heller å hente noen på land?

Om Spansk vannhund
For Spanske vannhunder er vannarbeid en voksende men foreløpig uoffisiell hundesport i Norge. Den er kun offisiell i opprinnelseslandet Portugal. Arbeidet fokuserer på vannhundrasen​es arbeidsegenskaper og naturlig bevegelse i og under vann sammen med fører.

Dette er svømming sammen med fører, dykking etter objekt og apportering av flytende objekt, pluss noe lydighet.

På Dogs4All, lørdag og søndag, kan du se Spanske vannhunder dykke etter objekt og apportere. Kanskje får du til og med se et og annet triks!

Kom å se Spanske Vannhunder i action!
Spansk Vannhundklubb Norge er lykkelige nybegynnere i vannarbeid og det er fantastisk å oppleve hundenes glede når de kan arbeide i vannet. Dette bygger samarbeid, og ikke minst selvtillit hos hundene.

Vannarbeid fokuserer på rasens arbeidsegenskaper og naturlig bevegelse i og under vann sammen med fører.

Opplev hundene dykke etter objekt og apportere flytende objekt, ispedd nødvendig lydighet. Kanskje til og med du får se et og annet triks!

Lørdag og søndag ved Spansk Vannhundklubb Norge. Se program for nærmere informasjon om når hundene opptrer i bassenget.

 KJØP BILLETT    PROGRAM 

Share this: