Nyhet på messen: Jakthunder

I år har vi flere jakthunder på rasetoget og i oppvisning. I Showringen vil du oppleve retrievere og spaniel i aksjon, og på rasetorget vil du også kunne finne Basset og terriere.

Dette gjør vi da vi har lyst til å vise frem jakthundene, og få frem hvor herlige de er. Det at mange glemmer bort at det ligger en bruksegenskap i rasene.

Norsk Basset klubb (FCI Gruppe 6 Drivende og sporhunder)  har 6 Basset raser totalt, og Basset betyr nær bakken. Disse jakter Hare, rev og rådyr. Norsk Basset klubb er tilstedet på rasetorget i år, så der er det fullt mulig å bli bedre kjent med noen av typene.

Basset Artesien Normand
Petit Basset Griffon Vendeen
Basset Hound

Norsk Retriever Klubb, FCI Gruppe 8 Apporterende hunder, har også 6 forskjellige raser. Disse bruker man i jakt på Fasan og And, også henter de byttet, slik som det ligger i navnet.

Retrieveren
Retrieverne består av seks ulike raser: Golden Retriever, Flat Coated Retriever, Labrador Retriever, Curly Coated Retriever, Nova Scotia Duck Tolling Retriever, Chesapeake Bay Retriever.

Hver av retrieverrasene har sitt særpreg, men alle er avlet som jakthunder. Kravene til denne typen jakthunder var svært høye. De skulle være apporteringsvillige, lette å dressere, samarbeidsvillige, sosiale, hardføre og ha god hukommelse.

Navnet retriever kommer av det engelske to retrieve, å hente.

De er apporterende fuglehunder som jobber etter skudd. Hunden skal raskt og effektivt bringer viltet hjem til fører. Dette gjelder om enten viltet er skadeskutt eller dødt, om det ligger i vann eller på land. Retrieveren skal være konsentrerte, arbeidsglade og effektive hunder og være godt styrbare i alle situasjoner, søke systematisk, oppfatte godt hvor viltet faller og ha en god nese.

De nedarvende jaktegenskapene gjør retrieverne til de utrolig allsidige hundene de er.

Selv om ikke retrieveren først og fremst er mest kjent som en utpreget jakthund i dag, er det faktisk de nedarvende jaktegenskapene som gjør retrieverne til de utrolig allsidige hundene de er. Retrieveren kan, foruten å være en jakthund, nesten brukes til alt:

Servicehund, redningshund, politihund, narkohund, førerhund, spor-/ettersøkshund og som en kjær og aktiv turkamerat og familiemedlem!

Norsk Spaniel Klubb ivaretar de 9 spanielrasene  i FCI-gruppe 8. Spaniels er støtende og apporterende jakthunder som er skapt til å reise fugl og hente fuglen.

Jaktcockeren er en “jaktmaskin” som har et behov for å arbeide hver dag, dvs bruke både hode, nese og bein.

 

Møt jakthundene på Dogs4All gjennom hele helgen 15. – 17. november!

 KJØP BILLETT   PROGRAM

 

 

Share this: