Norske redningshunder

Natt som dag, til skogs eller fjells, uansett vær og vind – Norske Redningshunder stiller trofast opp når personer blir savnet. De firbeinte heltene sørger for mange lykkelige gjenforeninger og viktige funn hvert eneste år.

De 313 godkjente ekvipasjene vi har her til lands er ute på over 400 aksjoner årlig. Det finnes godkjente ekvipasjer både innen ettersøk, lavine – og ruinsøk, og oppdragene varierer alt i fra personer som har gått seg vill i skogen til folk som har har blitt tatt av snøskred. Det er hundens fantastiske luktesans som er utgangspunktet for bruk av hund i redningstjenesten, og både førere og hunder gjør en uvurderlig jobb for samfunnet.

Stor frivillig innsats
– Norske Redningshunder er en organisasjon som stiller med mannskap der hunden kan gjøre nytte for seg i søk etter savnede. Fra nord til sør er det godkjente ekvipasjer, og det som er så beundringsverdig er at alle ekvipasjer stiller frivillig opp. Etter endt dag og kveld fullspekket med plikter reiser de ut i natten og søker, forteller Trine Sundhagen i NRH. Ekvipasjene trener jevnlig på lag i området der en bor, men ofte kjøres det flere mil på trening og samlinger i løpet av året. Utkallingen kan komme når som helst i løpet av døgnet. – Det er stort behov når det står på som verst. Hunden har evner som har resulterer i funn, og vi vet at det nytter å stille opp for alle rundt oss, konstaterer hun.

Bred beredskap
Organisasjonen er landsomfattende og inndelt i distriktsorganisasjoner som har sitt virke innenfor geografisk avgrensede områder. Ved store katastrofer som jordskjelv er Norge gjennom internasjonale avtaler også forpliktet til å ha et team som raskt kan settes sammen og bistå med å lete etter overlevende. Gjennom sine respektive fagfelter utfyller man hverandre og har satt sammen et konsept som er spesialdesignet for å lete etter overlevende, redde dem ut av ruinene og yte nødvendig førstehjelp.

Norske Redningshunder er på plass på Dogs4All og har oppvisning i showringen hver dag.

Besøk også Norske Redningshunder på deres egen stand.

Share this: