Norges første Groomingkonkurranse på Dogs4All

Groomingkonkurranser har lenge vært stort i utlandet, og det vokser raskere enn noensinne. Flere og flere i Norden får nå øynene opp for denne «sporten» som egner seg for alle som liker pelsstell.

Både for nybegynnere og profesjonelle
Folk kan konkurrere på forskjellige nivåer, fra nybegynnere til profesjonelle. De man oftes ser i konkurransene er gjerne oppdrettere og hundefrisører, men det settes stor fokus på å få alle med, så på større konkurranser finner man både klasser for barn og studenter også.

Produsenter av groomingutstyr er flinke til å sponse slike konkurranser, så her har man mulighet til å få mye gratis utstyr og flotte premier hvis man satser. Pengepremier er heller ikke uvanlig på større arrangementer.

Konkurransens regelverk
Konkurransen er delt opp i forskjellige klasser. I den vanligste klassen klippes/nappes hundene etter rasestandard. Så er det klassen Mixed Breed/Miscellaneous/Salon som er veldig åpen når det kommer til hva man vil gjøre. Her kan det være blandingsraser, hverdagsklipp, eller hvor f.eks. en Puddel klippes så den ser ut som en helt annen rase.

Konkurransene følger et regelverk utarbeidet av European Grooming Association. Her står det hvor lang tid man kan bruke i de forskjellige klassene, hva slags utstyr man kan bruke og hvor mye pels hunden må ha i forkant av konkurransen.

Hver klasse dømmes av 3 dommere som alle går gjennom hunden før og etter.

Velkommen til Norges første grooming konkurranse på Dogs4All!
Konkurransen avholdes Fredag 17. November kl. 08. Publikum kan komme inn fra kl. 10.

Meld deg på og få muligheten til å vinne flotte premier.

Er du hundefrisør og ønsker du å melde deg på? Les mer her »

Lær å style hunden din
På Dogs4All kan du på både lørdag og søndag lære om Grooming eller hvordan du kan style hunden din i foredragsrommet i E-hallen. Møt også WaggyTail på stand E01-06.

 KJØP BILLETT 

KJ

 

Share this: