Kreativ lydighet

Få med deg kreativ lydighet på landets største hundefest med Showgruppa til Din Beste Venn!

Kreativ lydighet
Hundesporten Kreativ lydighet er en samlebetegnelse for de to grenene Freestyle og Heelwork to music (HTM). I både freestyle og HTM står kreativitet, samspill og glede i fokus. Både freestyle og HTM består av et selvkomponert lydighetsprogram som er koreografert til et selvvalgt musikkstykke. Programmet skal vise ekvipasjens samarbeid og gledesfylte relasjon, og skal utgjøre en spennende og kreativ oppvisning som er underholdende for så vel publikum som for fører og hund.

I freestyle legges det mer vekt på avstandsarbeid og triks, mens det i HTM er fokus på godt fotarbeid og ti ulike grunnposisjoner.  I begge grenene legges det vekt på god flyt, godt samarbeid, god teknisk utførelse og god tilpasning av musikk til hunden. Kreativ lydighet er ikke bare en konkurransesport, men gjør seg også godt bare som oppvisning.

En annerledes aktivitet
Kreativ lydighet er for de som enten ønsker en annerledes aktivitet sammen med hunden sin, eller for de som ønsker en avveksling til vanlig lydighet, eller rett og slett en alternativ aktiviseringsform for hunden. Trening av kreativ lydighet vil ofte bidra til bedret kontakt mellom hund og fører, samt øke hundens motivasjon for trening, og bidra til økt kreativitet.

Freestyle-oppvisning med “Din beste venn”
Showgruppa til Din Beste Venn vil holde oppvisninger innenfor grenen freestyle. Her vil de fremføre to program fra klasse 6+, som vil si at det skal være mer enn 6 ben/poter i ringen samtidig. De vil både holde en oppvisning bestående av seks ekvipasjer, samt en oppvisning med to ekvipasjer. I tillegg vil de vise frem tre enkeltnummer med hunder med ulik erfaring og fra ulike klasser innen freestyle.

Vi ønsker her å vise frem at kreativ lydighet er noe for familiehunden. Her kan alle raser stille, store som små, og unge som gamle. Triks og sammensetninger tilpasses den ulike hund og ekvipasje.

Ta med deg familie og venner til DOGS4ALL denne helgen for å få med deg lydighet og kreativitet på høyt nivå!

Se programmet for tider i showringen

Besøk “Din beste venn” på stand E04-15

Share this: