Skal hunden din ut på reise i sommer?

Skal du ha med hunden på ferie til utlandet? Her kan du få noen tips som det som er viktig å huske på!

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og vi begynner så smått å glede oss til årets ferie. Mange har sikkert planene klare, men har du husket å sjekke om din firbente venn trenger noen ekstra vaksiner eller lignende før dere reiser av sted?

Regler og papirer
Regler for reise med hund er stadig under endring og det er veldig sjeldent at det oppstår problemer med å få med seg hunden sin til andre land. Man kan finne gode løsninger både når det gjelder fly, tog, bil eller buss. Det er fullt mulig å få en flott ferie med hunden, og mange steder i Europa har flotte løsninger for hund på tur.

Det som er viktig å sjekke er hva som må til for å få med hunden sin hjem til Norge fra utenlandsopphold. Her er det store variasjoner og utallig regler fra hvilket land du har hatt med hunden din til. Det er et nettverk av sider og papirer, noe som har gjort det vanskelig for den ordinære hundeeier å følge med hva som trengs til hunden.

Mattilsynet
Dette har nå Mattilsynet gjort noe med og laget en svært enkel side på internett for alle å bruke. Her fyller du enkelt inn hvilket land du kommer fra og hvilket dyr du har med deg, så får du opp en spesialtilpasset side som forteller deg akkurat hva du trenger til din hund eller kjæledyr.

Les mer om reglene hos Mattilsynet her >>

På Dogs4All i november kan du også lære mer om hvilke vaksiner det er viktig å ta – kjøp din billett allerede i dag! Lykke til med planleggingen av din ferie!

 KJØP BILLETT

Share this: